FacebookTwitter

Voorleeskampioen!

De voorleeswedstrijd
Elk jaar wordt op de Oerdracht de voorleeswedstrijd gehouden voor groep 7&8. Hoe dat allemaal ging leest u in dit verslag.
Op dinsdag 4 oktober begonnen de voorrondes van de voorleeswedstrijd voor groep 6,7&8 (ook voor groep 6 want die zit natuurlijk ook bij ons in de klas.) Elke dag lazen er twee of drie een stukje voor. Als klas gaven we een cijfer en de vier met het hoogste cijfer mochten nog een keer lezen in de finale op school. En dat waren Marten, Marit, Hidde en ik. Marit heeft ervoor gekozen om dit niet te doen.
Op 31 oktober was het dan zover. Eerst moest Marten voorlezen. Hij las voor uit het grappige boek Niek de Groot geschreven door Lincoln Peirce. Toen was ik aan de beurt. Ik las voor uit verdriet met mayonaise van Carry Slee. En toen was Hidde. Hij las voor uit het leuke boek de kameleon geschreven door H. de Roos. En toen was het de taak voor de jury. En die bestond uit dominee Rol en mevrouw Lia de Jong. Ondertussen gingen we een filmpje kijken over je stembanden. En toen kwam de jury terug. Dominee Rol vertelde dat we allemaal heel goed waren. En dat het heel moeilijk was om één iemand te kiezen. Maar toch hadden ze iemand gekozen om de Oerdracht te vertegenwoordigen. En toen was het stil… De winnaar van de Oerdracht is Yara! Ik had het echt niet verwacht, want ik vond Hidde en Marten ook super goed. En toen klonk er een luid applaus.
Later gingen we met z’n allen weer naar de klas. De volgende ronde is in februari. Dan komen alle winnaars en winnaressen bij elkaar en moeten we nog een keer voorlezen in een bibliotheek in de buurt. Wie dan doorgaat mag nog een keer lezen en maakt dan kans om Fries kampioen te worden of zelfs Nederlands kampioen.